evanelissen.reismee.nl

accra

hey iedereen,

het is een beetje stil hier im sorry maar we maken eigelijk niks bijzonders meer mee... heb opnieuw malaria gekregen een week geleden (ik denk dat het malaria was..) maar ben nu alweer een paar dagen beter gelukkig. we zijn de hele dag in de rising phoenix (het staat bekend onder de mensen hier als akuma village en wij zeggen eigelijk ook alleen nog maar akuma dus als ik ooit akuma zeg.. dan bedoel ik de rising phoenix) of we gaan naar het strand of de accra mall. dat is een groot winkelcentrum vol met europese dingen en een supermarkt waar ze melk hebben en echte chocola!!! en brocolie voor 7 euro voor 1 stronkje.. en ze hebben aspersges en aardbeien hahah we kunnen daar uren rondlopen.

verder gaan we veel met de acrobaten om ze laten ons veel dingen zien en omdat ze altijd bij de zee hebben gewoond weten ze er veel van en vanmorgen was ik met2 van hun op het strand en toen gingen ze de zee in om schelpen op de graven.. schelpen die nog dicht zitten met echte levende beestjes erin... nou ik dacht leuk enzo en toen zeiden ze dat ze het gingen koken en eten.. dus ik dacht nog steeds okay leuk voor jullie.. en toen gingen ze weg en wij (natalie en ik) gingen met de anderen even zitten wat drinken en toen kwamen ze terug met een bak vol gekookte schelpen en iedereen begon ervan te eten en toen vroegen ze of wij het ook wilde eten. maar ik zag dat en ik hou niet van mosselen en andere dingen die erop lijken dus ik zei nou eigelijk denk ik niet dat ik het wil.. mr ze zeiden kom 1 schelpje gewoon om te proeven.. en toen bleek het eigelijk heel lekker! en natalie zei dat het naar mosselen smaakte dus mama de volgende keer als jullie mosselen eten kan ik mee-eten

Wink

we wilden eigelijk aankomende vrijdag naar de pre-school in ejura gaan om de speelgoedstellen (want die zijn op vrijdag klaar) naar de school te brengen en ze te verven dus ik heb contact op gezocht met grace en haar zoon yaw die met ons mee was maar omdat het van aankomende donderdag tot dinsdag paas vakantie is kunnen we het pas na dinsdag doen.. dus we gaan waarschijnlijk o ver 1 week naar de school. ik ben echt benieuwd hoe het is geworden en ik wil mampong ook weer zien.

verder mis ik onze hostfamily enorm en de babies en de kindjes en iedereen in mampong maar ik kijk echt met een goed gevoel terug.. en misschien dat we dit weekend naar het paasfestival gaat iedereen praat erover en iedereen gaat er heen en vraagt of we meegaan dus het festival en de preschool bezoeken zijn eigelijk de plannen voor aankomende week.. laat snel weer iets van me horen

veel liefs xxxxx

Reinie en Kosarel

Ha, die Eva!
Weer een levensteken van ons uit Millingen a/d Rijn, hier is alles gelukkig ok. We hebben net Jacobine, Siënna en Joy op pannekoeken eten ezoek gehad. Dit was erg gezellig. Wat leuk dat je het zo naar je zin hebt in Ghana. jammer dat de malaria je af en toe parten speelt. hopenlijk tref je het beter in de volgende tijd en wordt je niet ziek meer. Ik hop het voor je. Jullie gaan naar dat schooltje kijken en de speelmiddelen brengen voor de kinderen. Het lijkt mij dat je een Sinterklaas gevoel hebtals je dit allemaal kunt doen. Fijn dat je ook nog langs de familei gaat waar je zo goed hebt gebivakeerd. Heel veel plezier en geniet er nog maar lekker van. Groetjes en liefs van ons.
Reinie en Kosarel

Marian Willems

Hoi Eva.
Wat genieten jullie daar zeg!
Kijk je wel uit met al dat enge eten!
Nou, geef mij maar een broccoli stronkje van 7 euro!!
Nog een hele fijne tijd toegewenst. Geniet er van!
Liefs Ton en Marian

Wim Willems

Voor je gevonden op internet, al met al hoeft het dus niet duur te worden:

Mosselsoepje met saffraan en broccol

Voorgerecht, Niet-vegetarisch, Soep, Belgisch

1 dl droge witte wijn 12 Zeeuwse mosselen jumbo
1 mespuntje saffraan
zout en peper 1 stronk broccoli
Bereidingswijze

Smelt de boter en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.

Voeg de tijm toe en blus met de wijn.

Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.

Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.

Neem de mosselen uit de pan, haal ze uit de schelp en hou 4 mosselschelpen apart.

Giet het kookvocht door een zeef, voeg de room en de saffraan toe en breng op smaak met zout en peper.

Snij de broccoli in kleine stukjes en kook ze in gezouten water. Spoel meteen met koud water om de mooie groene kleur te behouden.

Verdeel de mosselen en broccoli in kleine kommetjes of kopjes en voeg het soepje toe.

Zet een mosselschelp op de rand van het kommetje met een takje groen naar keuze.

Geniet van Mosselsoepje met saffraan en broccoli

Erna

Hoi Eef, wat een vervelend iets met dat malaria-gebeuren. Moet dat soepje van Wim je beter maken? Alleen die dure broccoli dier erin moet....... Geniet ze nog ff meid van de tijd die je nog daar vertoefd.
xxx Erna