evanelissen.reismee.nl

accra, malaria

halllooo!

vorige vrijdag zijn we uit mampong vertrokken naar accra.. zondag zou sarah (meisje uit noorwegen) en maandag hiltsje (meisje uit nl) naar huis gaan.. dus we hebben het laatste weekend met hun in de rising phoenix doorgebracht. maandag had ik met mama papa en christof en carolien afgesproken omdat zij die avond nr huis zouden gaan we hebben wat gegeten en ik heb mama's toilletspullen gekregen en haar boeken omdat wij niks meer hadden haha.

en maandag zijn we in onze nieuwe kamer ingetrokken.. het is 10 meter van de rising phoenix af en heeeel klein en stinkend en warm en rommelig en we hebben geen elektriciteit, ventilator, en 2 echt slechte bedden en als het regent word de helft binnen nat maar we zijn er heel blij want we hebben het gratis van de scouting gekregen tot 24 april tot we naar huis gaan. en ons uitzicht is gewoon de zee.. het is zo mooi!! wel een arme buurt maar het is heel gezellig omdat iedereen altijd buiten is en we dansen en voetballen met de kindjes. we hebben ook geen douche of wc of keuken maar we kunnen in de rising phoenix naar de wc, bij helena (een vrouw die bij de rising phoenix werkt en bijna onze buurvrouw) kunnen we douchen (ze heeft een klein houten hokje zonder dak en dat is de douhplek maar ik vind het prima zo) en we kunnen ook bij haar koken als we willen maar meestal eten we voor 75 eurocent op straat (je krijgt dan echt een bord vol).

er was ook een groep jongens altijd in de buurt en we hadden al gezien dat ze acrobaten waren en dansers en ja we leerden ze langzaam kennen ze zijn heel aardig allemaal. dinsdagmiddag voelde ik dat ik koorts ging krijgen voelde me niet zo lekker en had hoofdpijn en was echt moe.. en woensdagochtend was het zo erg ik lag huilend in mn bed en had het de hele nacht ijskoud gehad. dus woensdagochtend belde natalie haar vriend (hij is een ghanees en woont ook in accra) of hij wist wat het kon zijn en of hij een goed ziekenhuis wist. en toen zei die dat het malaria was maar dat we niet naar het ziekenhuis moesten gaan omdat ze daar gewoon zouden zgegen dat het malaria was en dat ze me dan pillen gaven maar hij zei dat ik beter zelf naar de apotheek voor pillen kon gaan en dat het dan ook veel goedkoper was dus natalie heeft de malariapillen voor mij gehaald en ik heb tot vrijdag geslapen omdat ik echt geen energie meer had en sinds gister is het eigelijk weer goed.

en in de tijd dat ik ziek was lag ik buiten in de rising phoenix op een bank de hele dag.. en om het halfuur kwam er een acrobaat met water en eten voor me en ze kwamen de hele tijd langs om te vragen hoe het ging en of ze iets voor me konden doen dus dat was wel lief allemaal.

ik hoop dat alles goed gaat met iedereen

liefs

ans en titus

Klote van die Malaria, lieve Eva....we hopen dat je weer snel op de been zult zijn!!! Je vader en moeder hebben het in ieder geval heerlijk met je gehad, wat goed om te lezen dat jij het ook plezierig met hun hebt gehad! Doet Ans en mij goed...Snel beter worden, nog lekker genieten en tot mails..Ans en Titus