laatste blog vanuit accra denk ik...
hallo allemaal
ik zit nu echt op de sloomste computer ooit dus als ik spelfouten ofzo maak typ ik gewoon door anders duurt het 5 min hahaha. het is heel leuk hier maar ik mis iedereen thuis wel!! we zijn ondertussen helemaal ingeburgerd, lopen op blote voeten, praten (een beetje) twi (de taal van de ashant hier), we eten heeel pittig en veel haha en kijken er niet van op als de wc niet doortrekt, en geen warm water is, en de elektriciteit uitvalt. gister hebben we in een bar voetbal gekeken met ghanezen en tijdens de 2e he;lft viel de stroom uit voor ong 10 min dus we hebben 10 min gemist.. ik kijk echt op van zoveel dingen hier.. mensen slapen trouwens langs de kant van de weg hier ook al hebben ze bv een kraampje, er zijn hier geen echt winkels maar overal kraampjes, en als je dan iets wilt kopen (eten drinken kleding + nog een miljoen dingen meer waar ik even niet meer op kom) moet je ze gewoon een wakker maken en dan kan je iets kopen :P gisteravond na het voetbal zijn we uit eten geweest maar ze hebben hier geen straatnamen dus vroegen we aan 2 ghanse jongens of ze wisten waar een restaurant was waar we heen wilde. en het is wel grappig want ze zijn allemaal zo nieuwsgierig en behulpzaam dus ze zijn helemaal meegelopen en tijdens het eten zijn ze gewoon gebleven e\daarna hebben ze ons weer terug gebracht. vanavond is onze laatste avond waarop we iets kunnen doen hier omdat we in de nacht van donderdag op vrijdag om 4 uur!!! worden opgehaald om naar mampong te gaan waar mijn weeshuis is . we gaan dus vroeg slapen. andaag hadden we drum & dance lessen van een jongen die vroeg of we vanavnd meegingen naar een beacht party dus daar gaan we vanavond heen. ik zou jullie zo graag willen uit;leggen hoe het levin is hier maar het is z o moeilijk voor te stellen als ik het uitleg. maar ik zal het een beetje proberen.. alles gaat heeel relaxt hier, tijd bestaat niet en iedereen leeft gewoon op straat de hele dag door. je ziet overal trotro's rijden dsat zijn busjes vol geladen met mensen het is hetzelfde als lijnbussen hier maar dan heel anders want je hebt geen haltes en het is echt heel goedkoop en ze zijn ook heel gammel allemaal. op het begin was ik echt bang dat ze uit elkaar zouden vallen maar na 2 ritjes weet je niet beter want er is niks anders/ verder is iedereen heel vriendelijk en aardig iedereen lacht constant en vraagt hoe het met je gaat. ook kennen ze niet echt verjaardagen veel mensen weten nieteens hoe oud ze zijn. maar de dag waarop je geboren bent is wel belangrijk dat word dan je naam.. ik ben op een donderdag geboren en ben een vrouw dus ze vragen hier je nederlandse naam (eva) en je ghanese naam (yaa) dus ik word door de ghanezen hier yaa genoemd. ohja ik heb een simkaart gekocht maar hij kan niet in mn tel dus ik ga morgen even een nieuwe tel kopen hier en dan kan ik bellen!! ik laat zaterdag weer iets van me horen denk ik.. dan kan ik ook laten weten hoe mn stad is en mn huis en mn gastgezin, tot snel doe rustig aan allemaal
liefs xxxxxxxx van yaa (hja het is hier 35 graden, ik zal jullie even jaloers maken)
Gelukkig, weer eenverhaaltje van je! Fijn dat je het naar je zin hebt, je klinkt in ieder geval heel vrolijk. Ik kan me inderdaad maar moeilijk voor stellen hoe je daar leeft, maar het klinkt als een geweldig avontuur. Heel veel plezier en heel veel liefs van ons xxxx Ik heb trouwens een paar keer naar je hotmail geschreven, lees je die?
Klinkt relaxed Eve, lekker onthaasten en genieten van deze geweldige ervaring.
Mzzl
He Yaa, wat goed om te lezen dat je al zoveel hebt meegemaakt! En dan ben je nog niet eens op de plaats van bestemming. Ans en ik gaan je volgen in de komende maanden. Geniet en doe dat nooit met mate.
En zeker, we zijn jaloers op die 35 graden....
Hoi Eva,
Fijn dat het allemaal zo goed gaat. We blijven je blog lezen. succes in het weeshuis. Tot mails
Fam Nelissen Hillegom
EEEFFFFF ik hoop dat je het leukkk hebt dat en dat je veeel plezier hebt en pas goed op je zelf
groetjes kocher xxxxxxxxxxxxxxxxx
Jezus eef, jij hebt t beter dan wij hier. Hier vriest het namelijk en hebben we tentamens en toetsweken. Geniet ervan, zorg dat je niet verbrandt. Echt iets voor jou dit. Ik houd je verhaaltjes netjes bij. Liefs Ilse